Klik op de titel om te reageren

Eerste vaccins worden verdeeld, vroeger dan verwacht.

#minister #volksgezondheid geeft een GO voor een voorzichtige eerste vaccinatieronde #woonzorgcentra

De laatste trend in werkkledij

#dewever betrapt op dragen nieuwste modetrend werkkledij

Driekoningen

#gouverneur #antwerpen verbiedt #kinderen #nieuwjaar en #driekoningen #zingen

Nigel Farage is in zijn nopjes

#chaos #brexit samen met covid pandemie komt Nigel Farage goed uit.

Werk voor de douaniers

#brexit -oefenen basiscompetenties- #douane 

Pandemie brengt moeilijkheden voor iedereen

#thuiswerken #tijdelijkwerkloos #lockdown #nachtklok #iedereenheefthetmoeilijk #nachtwerkers #peerke

 

Herinnering aan de zestiger jaren

Het moet halfweg de sixties geweest zijn dat deze toen jonge vrouw haar muziekcarrière echt begon. In herinnering kan ik die tijd terug oproepen in mijn geheugen. Ik met vader en zus onderweg in het weekend naar of terug van het verpleegstersinternaat in Melsbroek. Zus was daar in opleiding. Vader met zijn eerste splinternieuwe Fiat, klein raampje schuin open, sigaret tussen de vingers de auto vullend met blauwgrijs te snijden rooklucht. Ik een beetje high van die rook kijkend naar de wolken buiten, met op de radio muziek in de hitparade aftellend naar nummer 1. Toen had een vlaams meisje met een mooie stem ook haar eerste hit. Als jong gastje was ik er stiekem op verliefd. Praten deed ik er niet over. Maar die stem dan ook, heel mooi. Liliane Saint-Pierre. Sinds het allereerste begin ben ik fan en hoop dat ze nog lang kan en mag zingen. Je voelt gewoon alles wat ze zingt. De emoties zijn echt. VTM ! nodig deze fantastische vrouw met haar liedjes eens uit om een reeks 'Liefde voor muziek' mee te maken. Of misschien toch maar niet want ik geniet nu al zo van haar muziek.   

Bmi berekenen

Bereken je Body Mass Index!

Door je lengte in centimeter te geven bv: 179 en je gewicht in kg in te voeren krijg je een getal dat aangeeft hoe je Body Mass Index is. Bmi onder de 18,5 is ondergewicht en dus te weinig. Ideaal is een getal tussen de 18,5 en 25. Tussen de 25 en 30 heb je overgewicht en kan je best op een gezonde manier bepalen hoe dit naar beneden te krijgen. Boven de 30 heb je teveel gewicht en kan je beter professionele hulp inroepen om terug gezond te worden. Hou wel steeds een beetje rekening met je eigen metabolisme en bouw van je lichaam. Deze getallen zijn het ideaal, en zelf ben je niet een wiskundig lichaam.

Lengte:
cm
Gewicht:
kg


Moeten we het winteruur of het zomeruur aanhouden als we stoppen met de klok te verzetten ?

Paul Simon

Paul Simon is geboren op 13 oktober 1941 en heeft bijgevolg de respectabele leeftijd van 79 jaar. De man is samen met Art Garfunkel wereldberoemd geworden met hun zeemzoete muziek. Paul als het fantastische muzikale genie en Art met zijn geweldig mooie stem. Paul heeft een nog groter solocarrière uitgebouwd na hun muzikale scheiding. Zijn afscheidstoernee is ook gepasseerd langs het Sportpaleis in Antwerpen. Ik ben fan van in de jaren stillekes en ben enorm blij hem bezig gezien te hebben op zijn laatste performance in Antwerpen. 

Pagina's