muziek

Herinnering aan de zestiger jaren

Het moet halfweg de sixties geweest zijn dat deze toen jonge vrouw haar muziekcarrière echt begon. In herinnering kan ik die tijd terug oproepen in mijn geheugen. Ik met vader en zus onderweg in het weekend naar of terug van het verpleegstersinternaat in Melsbroek. Zus was daar in opleiding. Vader met zijn eerste splinternieuwe Fiat, klein raampje schuin open, sigaret tussen de vingers de auto vullend met blauwgrijs te snijden rooklucht. Ik een beetje high van die rook kijkend naar de wolken buiten, met op de radio muziek in de hitparade aftellend naar nummer 1. Toen had een vlaams meisje met een mooie stem ook haar eerste hit. Als jong gastje was ik er stiekem op verliefd. Praten deed ik er niet over. Maar die stem dan ook, heel mooi. Liliane Saint-Pierre. Sinds het allereerste begin ben ik fan en hoop dat ze nog lang kan en mag zingen. Je voelt gewoon alles wat ze zingt. De emoties zijn echt. VTM ! nodig deze fantastische vrouw met haar liedjes eens uit om een reeks 'Liefde voor muziek' mee te maken. Of misschien toch maar niet want ik geniet nu al zo van haar muziek.   

Paul Simon

Paul Simon is geboren op 13 oktober 1941 en heeft bijgevolg de respectabele leeftijd van 79 jaar. De man is samen met Art Garfunkel wereldberoemd geworden met hun zeemzoete muziek. Paul als het fantastische muzikale genie en Art met zijn geweldig mooie stem. Paul heeft een nog groter solocarrière uitgebouwd na hun muzikale scheiding. Zijn afscheidstoernee is ook gepasseerd langs het Sportpaleis in Antwerpen. Ik ben fan van in de jaren stillekes en ben enorm blij hem bezig gezien te hebben op zijn laatste performance in Antwerpen. 

Liefde voor muziek

Soms, als ik Natalia hoor praten in haar dialect denk ik 'hmm' meisje toch. Maar ik volg haar nu toch al een hele tijd in alle soort media en weet daardoor dat ze er wel op let en steeds minder dat kempens babbelt. Nu zelf kan ik het wel hebben dat kempens taaltje want ik praat het ook. Alleen komt mijn hoofd niet op tv. Als ik buiten mijn eigen regio op nederlandstalig gebied de toerist ga uithangen of zo dan let ik wel op hoe ik de woorden uitspreek. Gewoon om er voor te zorgen dat ik niet alles moet herhalen. Wat zeg je ?  Bij vrienden valt al dat algemeen nederlands wel weg hoor want dat taaltje is gewoon wie ik ben, en bijgevolg geldt dat natuurlijk ook voor Natalia wie zij is. Een mens moet, of beter gezegd, blijft aan zichzelf werken het hele leven lang en zelfs zonder dat je het zelf in het snuitje hebt.

Maar dat ene kleine 'hmmke' verdwijnt wanneer Natalia wel haar mond open doet en de woorden zegt op de tonen van muziek. Zingen dus. Als dat vrouwtje begint te zingen dan denk ik bijna altijd 'wauw'. Niet iedereen kan natuurlijk fan zijn van iemand als Natalia maar ik ben het alvast en zekers! Wat een stem. Wauw. Natalia heeft duidelijk haar stembanden en keel als een geweldige gave gekregen van moeder natuur.  Zingen maar meid, en maak de mensen blij met je lied. 

Abonneren op RSS - muziek